Замах на Макрона в присутності Трампа: у Франції арештували невдалого ультраправого вбивцю

 

У Франції заарештували ультраправого націоналіста, який мав намір убити президента Еммануеля Макрона у присутності його колеги Дональда Трампа.

Звинувачення йому було висунуто ще в суботу, 1 липня, а деталі по справі були оприлюднені в понеділок, повідомляє Mirror.

Зазначається, що 23-річний француз був викритий після того, як спробував роздобути автомат Калашникова через інтернет.

“Джерела серед правоохоронців у Парижі відзначили, що затриманий належить до праворадикалів і хотів убити Макрона, а також “темношкірих, арабів, євреїв і гомосексуалістів””, – зазначає Mirror.

Обвинувачений, виходець зі столичного регіону Франції, планував скоїти вбивство президента Франції 14 липня на Єлисейських Полях під час військового параду, що проводиться на честь національного свята – Дня взяття Бастилії.

Зазначається, що при спробі арешту він погрожував поліцейським кухонним ножем. Ще зброя була знайдена в його автомобілі.
Джерела серед правоохоронців повідомили радіостанції RMC, що обвинувачений “психологічно нестійкий, але рішучий”.

Читайте також:
В СБУ розповіли подробиці розробки француза – “підривника Євро”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна