Україна потребує допомоги не військ НАТО, а летальної зброї, – віце-прем’єр

 

Україна не просить військових Організації Північноатлантичного договору (НАТО) захищати її територію, але потребує оборонної летальної зброї. Про це заявила прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході 95-го семінару Роуза-Рота в Києві.

“Україна має той досвід протидії військовій агресії, який на даний момент не має жодна з країн-членів НАТО. І ми, знову ж таки, ніколи не просили військових НАТО захищати нас на нашій території”, – заявила віце-прем’єр.

“Ми самі готові щодень боронити свою державу і будемо продовжувати це активно робити, разом з тим будучи націленими на політичне і дипломатичне вирішення того конфлікту і тієї агресії Російської Федерації проти України, з якою ми стикаємося”, – сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, Україна просить підтримки та солідарності, “тому що Російська Федерація розуміє виключно мову сили”.

“А тому необхідно здійснювати стримування виключно з позиції єдності і з позиції сили”, – зауважила Климпуш-Цинцадзе.

На її переконання, лише “системний невпинний солідарний тиск може забезпечити повернення Росії до поваги до міжнародного права”.

“Ми просимо оборонну летальну зброю, щоб боронити себе, боронити свою землю, щоб ефективніше робити це, щоб мати менше військових і цивільних втрат”, – наголосила віце-прем’єр.

Читайте також:
США восени виділять Україні військову допомогу з летальною зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна