Фігуранту “справи Онищенка” Постному присудили новий арешт із заставою 50 млн.

 

Львівський суд заарештував фігуранта “газової справи” Онищенка Валерія Постного з можливістю внесення 50 млн. грн. застави.
Про це 3 липня повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, передає УНН.

“Суд у Львові обрав Постному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 50 млн. грн.”, – сказав Кривенко.

Він додав, що запобіжний захід Постному обрали за новою підозрою.

За словами Кривенка, підозрюваний зараз перебуває у Львові, а якщо він не внесе застави, за рішенням суду міститиметься в Лук’янівському СІЗО в Києві.

16 червня Валерія Постного заарештували на два місяці з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави. Після внесення застави Валерій Постний вийшов із Лук’янівського СІЗО, але його відразу ж затримав спецназ Національного антикорупційного бюро.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні нардепу Олександру Онищенку, перепродавали куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд. 613 млн. гривень.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його матір, 75-річна Інеса Кадирова, та адвокат Валерій Постний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

Свого часу Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила Апеляційний суд Києва встановити розмір застави для Постного у 1,6 млрд. гривень.

Постний вдавав важко хворого, але суд дозволив його затримати ще 1 липня 2016 року.

У серпні 2016 року АСК більшив “хворому” соратникові Онищенка Постному заставу до майже рекордних 250 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна