Авдіївка отримала воду

 

Донецька фільтрувальна станція відновила роботу, мешканці міста Авдіївка отримали воду.
Про це вдень у понеділок, 3 липня, повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

“Донецьку фільтрувальну станцію підключили до електрики й успішно запустили. На даний час вона працює у штатному режимі. Водопостачання Авдіївки повністю відновлене. Поповнили запас води й у запасних резервуарах”, – написав керівник обласної адміністрації у соцмережі.

За його словами, бригаді з п’яти ремонтників знадобилося шість годин, щоб відновити пошкоджені під час обстрілу електроопори та лінії електропередач, які живлять ДФС.

“Другого липня зранку отримали гарантії безпеки – до вечора вже впоралися. Те ж саме і з запуском: щойно сьогодні отримали підтвердження режиму тиші – підключили електрику, провели пуско-наладочні роботи й запустили станцію”, – написав Жебрівський.

“Вкотре наголошую: безпека людей – понад усе. До речі: сапери, які оглядали територію у районі проведення робіт, знайшли 28 вибухонебезпечних предметів – в основному, ВОГи та міни”, – додав голова ВЦА.

Як відомо, 1 липня в результаті бойових дій сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання Донецької фільтрувальної станції. Через це місто Авдіївка, непідконтрольна Ясинувата та деякі інші населені пункти залишилися без централізованої подачі води.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна