СБУ затримала чоловіка, який “замінував” одразу кілька станцій київського метро

 

Служба безпеки України затримала “телефонного терориста”, який 2 липня повідомив про замінування кількох станцій Київського метрополітену.

Як повідомили в СБУ, “мінувальника” затримали в одному з сіл на Київщині.

“Телефонний терорист” розповідав, що за вчинення цих злочинів йому заплатили з Росії”, – зазначили в СБУ.

Наразі тривають слідчі дії та оперативні заходи, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 КК України – “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 6 років, за повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено від 4 до 8 років позбавлення волі.

У неділю, 2 липня правоохоронці отримали анонімні повідомлення про нібито мінування станцій метрополітену “Оболонь”, “Мінська”, “Майдан Незалежності”, “Площа Льва Толстого”, “Театральна”.

Всі “заміновані” станції на час перевірки були закриті на вхід і вихід пасажирів, поїзди проїздили їх без зупинки.

Вибухонебезпечних предметів на жодній зі станцій виявлено не було.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна