Бокс у Москві: українець Руденко програв Повєткіну у дивному бою “без політики”

 

33-річний український важковаговик Андрій Руденко із Дніпра суддівським рішенням поступився росіянину Олександру Повєткіну в бою, що відбувся в Москві ввечері 1 липня.

Після 12 раундів поєдинку на суддівських картках була зафіксована перемога “Російського Витязя” – 120:109, 120:108, 120:108.

Таким чином, після дискваліфікації і допінгового скандалу 37-річний Повєткін повернувся в ринг і виграв вакантні титули WBO International та WBA Inter-Continental.

Перемога росіянина над українцем була зустрінута вболівальниками в Москві з великим патріотичним підйомом.

Що стосується самого перебігу бою в палаці “Лужники”, то в першому раунді після однієї зі стартових атак росіянина і його двох ударів по потилиці в Руденка виникли проблеми з шиєю. Після довгих переговорів Андрій дав згоду на продовження матчу, проте, було помітно, що больові відчуття в нього залишилися.

Повєткін домінував, більш різноманітно атакував і, як наслідок, влучав. Росіянин постійно шукав нокаут, але ефектного повернення зробити йому не вдалося.

33-річний Руденко практично не атакував суперника, взагалі не використовував джеб. Його тактика була побудована на контратаках, в надії спіймати суперника хуком.
Коли Повєткін починав активно атакувати, українець майстерно йшов у клінч і зупиняв натиск росіянина.

У сьомому раунді дніпрянину вдалося декілька разів класно контратакувати і зловити Повєткіна правим хуком. Однак на більше Руденка в цьому бою не вистачило. В заключних раундах українець ледь тримався на ногах, проте все ж зміг встояти.

Ця поразка стала третьою в професійній кар’єрі українця з 34 боїв (окрім невдач у боях із Лукасом Брауном та Х’юї Ф’юрі).

Варто зазначити, що маловідомий для пересічних уболівальників боєць Андрій Руденко донедавна представляв промоутерську компанію братів Кличків K2 Promotions, а тренує його перший тренер Володимира Кличка – Володимир Золотарьов.
Боксер посереднього рівня фактично підіграв російським промоутерам у їхньому намаганні забезпечити “гучне” повернення Олександра Повєткіна.

Як відомо, 2013 року Кличко-молодший у Москві переміг Повєткіна, позбавивши його звання регулярного чемпіона світу WBA. Наприкінці минулого року здавалося, що кар’єра Олександра Повєткіна безнадійно зруйнована. Адже 21 травня 2016-го у Москві через позитивну допінг-пробу зірвався його бій проти чемпіона світу за версією WBC американця Деонтея Уайлдера. 17 грудня “Російський Витязь” мав битися за титул тимчасового чемпіона світу WBC проти канадця Бермейна Стіверна, але за добу до бою допінг-проба знову дала позитивний результат.
Лише тепер Повєткін зміг “реанімуватися”, та ще й у двобої з виразним політичним присмаком.

При цьому у 2014 році Руденко перебував у тренувальному таборі росіянина, а взагалі дякує команді Повєткіна “за наданий шанс” та каже, що не цікавиться політикою.

“Мене тут завжди приймали добре, я приїхав сюди як до себе додому. А морочитися через цю політику не хочу”, – заявив Руденко після прибуття до Москви на бій.

Після бою Повєткін заявив, що у Руденка “велике серце”.

Читайте також:
Зміна поколінь у боксі. Як Кличко опинився на підлозі і програв чемпіонські пояси. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна