Поїзд “Чебурашка”: до Одеси на оздоровлення поїхали перші півтисячі дітей Донеччини

 

Донецька обласна державна адміністрація відправила на оздоровлення до Одеси 510 дітей пільгових категорій, загалом за літо заплановано оздоровити державним коштом понад 24 тисячі дітлахів.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив голова ДонОДА і ВЦА Павло Жебрівський.

“Серед них (відправлених до Одеси 30 червня) майже півсотні тих, хто живе у прифронтових селищах поблизу лінії зіткнення. 21 день вони перебуватимуть в оздоровчому центрі «Сонячний берег»”, – написав він у “Фейсбуці“.

За словами Жебрівського, путівки придбали за рахунок обласного бюджету, батьки оплатили лише послуги “Укрзалізниці”.

Для дітей сформували окремий потяг з 11 вагонів, який ішов від Костянтинівки без зупинок і прибув в Одесу вранці 1 липня. У дорозі дітей супроводжували вихователі та медики.

Судячи з фото, окремий дитячий поїзд від Придніпровської залізниці назвали “Чебурашка” і використали для оформлення символіку олімпійської збірної Росії.

Цього ж дня, 1 липня, з Маріуполя до Одеси вирушать ще 60 дітей, які живуть у Маріуполі, Талаківці та Сартані.

“І це лише початок. Цього року організовуємо 21-денне оздоровлення понад 5 тисячам дітей за межами області, близько 19 тисяч оздоровляться у пансіонатах та оздоровчих центрах Донеччини. На це виділяємо 20 мільйонів гривень з обласного бюджету, близько 10 мільйонів гривень сукупно виділять бюджети місцевих громад”, – повідомив Павло Жебрівський.

Загалом різними видами літнього оздоровлення та відпочинку цього року буде охоплено 92 тисячі дітей підконтрольної частини Донеччини, додав він.

Читайте також:
Учні війни. Як школярі Донеччини живуть “на нулі”

Де, як і за скільки родині АТОвця оздоровити дитину влітку.
ПОРАДИ І ПІЛЬГИ ВІД МОУ

На відпочинок до Греції полетіли чергові члени родин загиблих в АТО воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна