Лісову пожежу в Чорнобильській зоні загасили

 

Пожежу в Чорнобильській зоні загасили. Про це повідомила вдень у суботуДержслужба з надзвичайних ситуацій.

“Завдяки комплексному застосуванню наземних та повітряних сил о 13:25 1 липня пожежу ліквідовано”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, займання лісу в зоні відчуження та безумовного відселення (ДСП “Північна Пуща” – Луб’янське лісництво, квартали 336, 337) сталося в полудень 29 червня.
Вогонь спалахнув під час проведення технологічної вирубки лісу для прокладання залізниці і поширився на 25 га. Загорілися порубкові рештки деревини та лісової підстилки. Для гасіння використовували авіацію й трактори.
До вечора площу пожежі вдалося зменшити з 25 гектарів до 7 гектарів. Станом на ранок 1 липня пожежа була локалізована, гасили окремі тліючі осередки.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак спростовував інформацію про значне підвищення рівня радіації через пожежу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна