Генпрокуратура передає в суд справу трьох високопосадових шахраїв із ДФС

 

Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою трьох шахраїв, двоє з яких – колишні високопосадовці Державної фіскальної служби України, а один з них – нині діючий помічник народного депутата України.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що посадовці злочинним шляхом заволоділи грошовими коштами представника ТОВ в сумі 66 млн. грн., за нібито вирішення питання щодо сприяння підприємству у відшкодуванні з держбюджету податку на додану вартість.

“Зловмисники, діючи умисно, запевнили представника підприємства, що для вирішення питання про відшкодування товариству з державного бюджету ПДВ, сформованого у 2016 році у розмірі близько 300 млн. грн., необхідно сплатити їм грошові кошти в сумі 66 млн. грн. у два етапи, шляхом поміщення їх до депозитної скриньки, відкритої в банківській установі на ім’я одного з шахраїв”, – ідеться в повідомленні.

При цьому шахраї запевнили, що частина вказаної суми грошових коштів ними буде передана службовим особам Офісу великих платників податків ДФС України та Дніпропетровського управління ОВПП ДФСУ, які у свою чергу, в силу наділених службових повноважень, не чинитимуть перешкод для відшкодування ПДВ підприємству.

Колишнім високопосадовцям правоохоронного органу та помічнику народного депутата України загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна