Бойовики ОРДО обстріляли з важкої зброї мирну Мар’їнку

 

Уночі 30 червня, під час обстрілу позицій сил АТО в районі Мар’їнки Донецької області, під вогонь бойовиків знову потрапили житлові квартали населеного пункту.
Про це вранці 1 липня повідомляє прес-центр штабу АТО, цитуючи заяву української сторони СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін).

У Центрі підкреслили: обстріл мирного населеного пункту вздовж лінії розмежування відбувся із зброї, забороненої Мінськими домовленостями, незважаючи на оголошене перемир’я в період збору врожаю.

“Біля житлового будинку по вулиці Шевченка впав, але не розірвався 122-мм артилерійський снаряд. На вулиці Прокоф’єва в стіну житлового будинку влучила 82-мм міна. В будинку по вулиці Карла Маркса 120-мм міна пошкодила дах. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає”, – ідеться в повідомленні.

“Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей”, – констатує українська сторона СЦКК.

Читайте також:
Гаряча доба на Сході: один загиблий, дев’ять бійців травмовані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна