Полторак у Брюсселі: навчання РФ і Білорусі “Захід-2017” становлять загрозу не лише для України

Військові навчання “Захід-2017”, які планує провести Російська Федерація спільно з Білоруссю, надзвичайно потужні й можуть бути використані для початку агресії не тільки проти України, а й проти інших країн Східної Європи.
Про це в Брюсселі на зустрічі генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Як повідомляє прес-служба МОУ, переговори відбулися 30 червня. Полторак і Столтернберг у штаб-квартирі Альянсу обговорили безпекову ситуацію у світі та Україні.

“Генеральний секретар НАТО розповів про те, які загрози бачать вони, і повідомив, що угруповання НАТО у Східній Європі буде посилено. Звичайно, зі свого боку ми також адекватно реагуватимемо на проведення цих навчань”, – зазначив міністр оборони України.

Він наголосив, що Україна “буде в готовності до відбиття можливої агресії”.

“Передбачено величезне перекидання військ і маневри. Тільки для перекидання особового складу замовлено 4 тисячі вагонів. Це дуже велике угруповання і, звичайно, проведення таких навчань на кордоні з Україною є загрозою”, – зазначив генерал армії Степан Полторак.

Як відомо, “Захід-2017” – спільні стратегічні навчання ЗС Російської Федерації та Республіки Білорусь, заплановані на 14-20 вересня. За попередніми даними, в маневрах візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. 
Навчання пройдуть у два етапи на території Росії та на семи полігонах в Білорусі.

Читайте також:
Турчинов: Росія готується до повномасштабної війни

Росія створює нову армію на кордоні з Донбасом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна