Бойовик “ДНР” Тереза – Лариса Чубарова – засуджена в Харкові до 11 років тюрми

 

Бойовик угруповання “Донецька народна республіка”, громадянка РФ з позивним “Тереза” засуджена до 11 років позбавлення волі.
Про це 29 червня повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Як інформує “Новинарня“, справжнє ім’я “Терези” – Лариса Чубарова. Зараз їй 47 років (народилася 27 червня 1969 року в селищі Косистий, півострів Таймир, Красноярський край, Російська Федерація).

Злочинницю арештували у квітні 2015 року як імовірного організатора вибухів у Харкові та координатора діяльності диверсійних груп у Харківській області.

“Київський райсуд Харкова визнав [Чубарову] винною в участі у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні та територіальну цілісність та недоторканність держави (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 110 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – сказано повідомленні.

За даними правоохоронців, харків’янка на прізвисько “Тереза” на початку 2014 року стала активною учасницею місцевого “Антимайдану” та брала участь у проросійських протестних акціях.

У суді прокуратура довела, що в червні 2014-го жінка вирішила долучитися до терористів “ДНР” та виїхала до Донецької області.

“Там вона працювала під керівництвом так званого начальника управління контррозвідки псевдоміністерства державної безпеки терористичної організації “ДНР”, обіймала посаду так званого “коменданта” кількох населених пунктів Донеччини, захоплених терористами”, – інформує прокуратура.

Також СБУ зібрала докази особистої участі Терези в допитах полонених – як мирних місцевих жителів, так і військових ЗС України.

Крім того, Тереза займалася пошуком та передачею бойовикам “ДНР” відомостей про чисельність особового складу, вид та кількість озброєння і військової техніки, пересування з’єднань та підрозділів ЗСУ, аналізом розвідувальної інформації. Серед її “службових обов’язків” були матеріально-технічне забезпечення діяльності терористичної організації, формування окремих груп розвідувального призначення з метою військового опору Збройним силам України.

Прокуратура про це не заявляє, але, за даними ЗМІ, боєць полку “Азов” Максим Ярош розповідав, що Чубарова особисто розстрілювала українських полонених у всіх на виду.

Читайте також:
“Доказів не надано”. Суд на Донеччині виправдав росіянина Якубовського
– “голову ВС ДНР”. ДОКУМЕНТ

Коригувальника “ДНР” засудили до трьох років тюрми. Прокуратура хоче додати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна