Більшість українців підтримує запровадження візового режиму з Росією, – опитування

 

Більше половини українців висловилися проти запровадження візового режиму з Росією.

Як повідомляє “Новинарн”, про це свідчать результати опитування Фонду “Демократичні ініціативи ” ім. Ілька Кучеріва.

Згідно з дослідженням, 51,4% респондентів не підтримують запровадження візового режиму з Росією, підтримують – 32,9%, ще 15,7% не змогли визначитися зі своїм ставленням до цього питання.

З-поміж усіх регіонів України за запровадження візового режиму з РФ висловилася більшість мешканців лише на заході (60% підтримують, 28% – ні). А найменшу підтримку цій ідеї висловили мешканці південних областей (14% підтримують, 62% – ні).

На сході України за візовий режим з РФ висловилися 20% опитаних (проти – 66%), у Центральному регіоні – 28% і 53% відповідно.

Як зазначають експерти фонду, негативне ставлення до впровадження візового режиму з Росією, вочевидь, пов’язане з тим, що 51% жителів України мають родичів, друзів чи близьких знайомих у Росії.

Водночас 91,8% респондентів відповіли, що за останні три роки не відвідували Росію, а лише 8,1% сказали, що були.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене  Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 9 по 13 червня  2017 року.  Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій у Луганській та Донецькій областях. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Читайте також:

Турчинов виступив за якнайшвидший візовий режим з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна