Виконавча служба стягнула 80 мільйонів з “Газпрому” до держбюджету України

 

Державна виконавча служба стягнула з АТ “Газпром” 79,8 млн. гривень до держбюджету України в рамках штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України на російську компанію.
Про це на прес-конференції в Києві в четвер, 29 червня, повідомив заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Рішення щодо “Газпрому”, яке було ухвалене АМКУ на 171 млрд. гривень і яке потім було предметом розгляду в господарських судах, надійшло на виконання до ДВС і нині виконується”, – заявив Шкляр.

“Зараз маємо такі результати: 79,8 млн. гривень уже стягнуто з боржника і перераховано до держбюджету. Здійснюємо подальші виконавчі дії в цьому напрямі”, – зазначив він.

Як відомо, раніше Господарський суд Києва вирішив стягнути 79,877 млн. гривень дивідендів ПрАТ “Газтранзит” (Київ, частково належить російському “Газпрому”) у рамках примусового стягнення з ПАТ “Газпром” (Росія) штрафу Антимонопольного комітету України.
“Газпрому” і “Нафтогазу” належить по 40,2174% акцій “Газтранзиту”, ще 19,5652% акцій – турецькій компанії Turusgas.

У січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ “Газпром” на 85 млрд. грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.
Потім це рішення було кілька разів підтверджене українськими судами. Укотре 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з “Газпрому” штрафу, який зріс уже до 172 млрд. гривень за рахунок пені за його несплату.

Читайте також:
Україна заарештувала активи “Газпрому” у спробі стягнути 190 млрд. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна