Україну оштрафують за недопуск росіянки на Євробачення, – Аласанія

 

Щодо Національної суспільної телекомпанії України застосують штрафні санкції через недопуск на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2017” до Києва учасниці від Російської Федерації.
Про це повідомив 29 червня голова НСТУ Зураб Аласанія.

“Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за “незабезпечення участі в “Євробаченні-2017″ учасниці від РФ Юлії Самойлової”. І в мене є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію”, – написав Аласанія в соцмережі.

За його словами, Європейська спілка мовників “просто стає в чергу разом із РФ (яка теж готує свій окремий позов, караючи UA:PBC з політичних причин), (…) і багатьма іншими бажаючими придушити в колисці ледь народженого суспільного мовника України”.

У цей самий ряд Аласанія поставив “Євроньюз“, який протягує лапки за боргами (НСТУ) імені Азарова”.

Читайте також:
Порошенко: Росії потрібна не участь у “Євробаченні”, а провокація

Як повідомляла “Новинарня“, керівник пісенного конкурсу “Євробачення” Ян Ула Санд цього ж дня відзначив надзвичайно високий рівень організації конкурсу в Києві.

Росія бойкотувала конкурс у Києві через те, що СБУ закрила в’їзд у країну російській співачці-інваліду Юлії Самойловій, яка раніше порушувала українське міграційне законодавство під час поїздки до Криму.

Переможцем конкурсу став представник Португалії Сальвадор Собрал.

Президент Петро Порошенко скасував свій запланований похід на фінал “Євробачення” через загибель мирних мешканців Авдіївки внаслідок обстрілу міста бойовиками “ДНР”.

23 червня стало відомо, що у Швейцарії наклали арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною в якості гарантії належного проведення “Євробачення”, за не виявленої третьої сторони до Національної суспільної телекомпанії України.

Читайте також:
ДПСУ не пустила в Україну ще двох кореспондентів Євробачення з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна