Шосте подання на зняття недоторканності з нардепа у ВР – на Михайла Добкіна

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від “Опозиційного блоку”, екс-мера Харкова Михайла Добкіна.

“Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата М. Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн. грн.”, – написав Луценко.

Водночас прес-секретар Луценка Лариса Сарган уточнила щодо звинувачення Добкіна.

“У результаті протиправних дій М. Добкіна, вчинених ним за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади міста Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, чим територіальній громаді м. Харкова заподіяні збитки у розмірі 178 624 598 грн., що є тяжкими наслідками”, – зазначила Сарган.

“Добкін, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції Закону від 05.04.2001 р.).
Крім того, М. Добкін, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК «Житлобуд-1», сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України”, – написала речниця.

Нагадаємо, у вересні 2016 року правоохоронці провели одночасні обшуки в міськраді Харкова, а також у помешканнях мера міста Геннадія Кернеса та депутата від “Опозиційного блоку”, екс-мера та екс-голови ОДА Харківської області Михайла Добкіна.
За словами генпрокурора Луценка, обшуки відбулися в рамках розслідування справи про незаконне виділення 650 гектарів землі владою міста.

28 червня генпрокурор анонсував подання про зняття депутатської недоторканності з іще одного народного депутата, не назвавши його імені.

Наразі у парламенті одночасно перебувають уже шість подань на позбавлення нардепів імунітету перед законом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна