Шотландія відтерміновує новий референдум про незалежність

 

Перший міністр шотландського уряду Нікола Стерджен заявила, що “перевантажить” плани щодо проведення референдуму про незалежність Шотландії.
Про це повідомляє BBC.

Раніше Стерджен виступала за проведення референдуму восени 2018-го – навесні 2019 року. Однак на дострокових виборах до британського парламенту 8 червня 2017 року Шотландська національна партія Стерджен показала провальний результат і втратила третину депутатських місць, після чого шотландські націоналісти замислились над відтермінуванням плебісциту.

Нікола Стерджен заявила, що її уряд не намагатиметься негайно представити законодавство щодо проведення референдуму. Натомість “подвоїть свої зусилля, щоб вплинути на переговори про Brexit в інтересах Шотландії”.

Глава шотландського уряду пообіцяла повернутись до питання референдуму після завершення переговорного періоду з ЄС, “коли умови Brexit стануть більш зрозумілими”.

Як інформувала “Новинарня“, на першому референдумі у 2014 році шотландці з невеликою перевагою проголосували за те, щоб залишитися у складі Великої Британії.
У лютому 2017 року шотландський парламент проголосував проти нового референдуму.
Перед тим, у січні, соціологи визначили, що майже дві третини населення Шотландії не підтримують ідею проведення референдуму про незалежність від Великої Британії у 2017 році.
Однак 28 березня шотландський парламент підтримав ініціативу уряду та проголосував за те, що направити запит до Лондона щодо проведення другого референдуму про незалежність Шотландії.
Глава уряду Британії Тереза Мей заявляє, що “зараз не час для другого референдуму” про незалежність Шотландії.

Читайте також:
Шотландія офіційно опросила дозволу на ще один референдум про незалежність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна