Політтехнолог Трампа Манафорт визнав отримання мільйонів від партії Януковича

Колишній голова виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт підтвердив, що отримав мільйонні кошти від Партії регіонів в Україні. Про це свідчать подані ним до міністерства юстиції США документи, передає агентство Bloomberg.

Манафорт повідомив, що його фірма DMP International отримала від Партії регіонів понад 17 млн. доларів за консультування в період з 2012-го до 2014 року.

Консалтингова фірма екс-очільника передвиборчого штабу Трампа 27 червня подала документи на реєстрацію іноземним агентом через роботу на українську партію. Громадяни та юридичні особи США зобов’язані реєструватися іноземними агентами, якщо працюють в інтересах зарубіжних урядів. Відмова від реєстрації може переслідуватися в кримінальному порядку.

Манафорт став другим колишнім учасником кампанії Трампа, зареєстрованим як іноземний агент. У березні так самл зареєструвався колишній радник з питань національної безпеки Майкл Флінн.

Політтехнолог Пол Манафорт є одним із кількох людей, пов’язаних свого часу з кампанією Трампа, які перебувають під наглядом комітетів Конгресу США, що розслідують втручання Росії у вибори 2016 року.
Як повідомляло раніше виданні The New York Times, з “чорної бухгалтерії” партії Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 млн. доларів, перебуваючи радником колишнього президента України. У НАБУ оприлюднили частину так званої “амбарної книги”, показавши серед прізвищ так званої “чорної бухгалтерії” Пола Манафорта.
Через цей компромат Трамп усунув Манафорта від офійційного керівництва своєю кампанією на виборах президента 2016.
Згодом антикрупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що у відомості про отримання грошей немає підпису самого Манафорта.

Читайте також:
Українська прокуратура сім разів зверталась до США щодо допиту Манафорта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна