Влада “ЛНР” визнала, що не може реалізувати товари в Росії

 

Влада так званої “ЛНР” фактично визнала, що часто не може продати свої товари в Росії, та ухвалила рішення про “безмитне” ввезення нереалізованої продукції назад до ОРЛО.
Як передає “ОстроВ”, про це йдеться в повідомленні прес-центру т.зв. “державного митного комітету ЛНР”.

Нововведення встановлені “законом”, який набув чинності на непідконтрольній Луганської області 25 червня.

“У зв’язку з переорієнтацією ринків збуту на Росію кількість експортованих товарів, звичайно ж, зросла. Підприємства зіткнулися з деякими проблемами. Буває так, що товар виїжджає з “ЛНР”, доходить до замовника, а той з якихось причин від нього відмовляється. І наш підприємець змушений везти свій товар назад. У таких випадках, тобто у випадках реімпорту, ввізне мито тепер стягуватися не буде”, – роз’яснив Андрій Карпак, який називає себе головою “ГТК ЛНР”.

Нездатність підприємців на окупованій території реалізувати свою продукцію в Росії в повідомленні “митного комітету” названа “форс-мажорами”.
Насправді до форс-мажорних обставин належать непередбачувані події (наприклад, стихійне лихо, початок військових дій або епідемія), які не залежать від волі сторін, що беруть участь в угоді, але ведуть до неможливості виконання договірних зобов’язань, зазначає видання.

Нагадаємо, на Росію підприємства ОРДЛО переорієнтувалися після незаконного виведення їх з української юрисдикції та оголошення Києвом розриву господарських зв’язків з ОРДЛО.

Читайте також:
Російський куратор ОРДЛО пропонує Києву обмін:
зняття блокади – повернення підприємств

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна