Російський “Меморіал” визнав Миколу Семену політв’язнем

 

Російський правозахисний центр “Меморіал” визнав кримінальне переслідування українського журналіста з Криму Миколи Семени політично мотивованим і зажадав припинити справу. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Як відомо, справу проти Семени окупаційна влада у Криму відкрила навесні 2016 року. За версією обвинувачення, у статті про блокаду Криму журналіст закликав до “порушення територіальної цілісності Росії” (частина 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії).
Відтак Миколі Семені загрожує до 5 років позбавлення волі. Журналіст не визнає провини.

На допиті ФСБ Микола Семена заявив, що у своїх матеріалах реалізовував право на “вільне вираження думки”.

Україна, США, ЄС, правозахисні та міжнародні журналістські організації закликають Росію відмовитися від судового переслідування Миколи Семени та звільнити всіх політв’язнів у Криму.

Міністерство закордонних справ України 3 травня закликало російську владу окупованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, і зокрема Семени.

Читайте також:
ФСБ висунуло обвинувачення кримському журналісту Семені.
“Шиють” жорсткий антипутінізм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна