ПАРЄ відклала голосування за відставку Аграмунта на жовтень

 

Парламентська асамблея Ради Європи відклала голосування за відставку свого президента Педро Аграмунта до осені.
Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Влітку показового покарання не буде: рішення щодо Аграмунта відклали на осінь”, – стверджує автор публікації Сергій Сидоренко, який висвітлює сесію ПАРЄ зі Страсбурга.

За його даними, збір підписів уже почався. Перший підпис поставила норвезька депутатка Шоу Інг’єрд – вона доповідатиме на засіданні, якщо відбудеться розгляд питання про відставку Аграмунта за особливою процедурою.

Парламентарі вирішили подати підписи за відставку Аграмунта в останній день сесії, щоб фактичний розгляд цього питання відбувся вже восени, коли в залі гарантовано буде достатня кількість депутатів.

Очікується, що питання про звільнення президента ПАРЄ буде поставлене на голосування 9 жовтня, в день відкриття наступної сесії Асамблеї.

Водночас лишається можливість, що Педро Аграмунт до того часу сам подасть у відставку, щоб уникнути додаткових санкцій, які будуть запроваджені в разі його “жорсткої” відставки.

Читайте також:
ПАРЄ ухвалила зміни до свого регламенту,
щоб з ганьбою звільнити президента Аграмунта

Як повідомляла “Новинарня“, у березні президент ПАРЄ Педро Аграмунт відвідав Сирію на літаку РФ разом з делегацією російських депутатів, на яких поширюються санкції. Після цього в ПАРЄ почали вимагати його звільнення.
Однак Аграмунт відмовився подавати у відставку, а процедури відкликання президента у ПАРЄ немає.
28 квітня Бюро ПАРЄ більшістю голосів висловило недовіру Аграмунту та відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і проводити іншу діяльність на посаді президента ПАРЄ.

2 червня Регламентний комітет ПАРЄ схвалив проект резолюції щодо можливості імпічменту президента та віце-президента Асамблеї.
25 червня недовіру Аграмунту підтвердила група Європейської народної партії, до якої він належить.

27 червня ПАРЄ схвалила резолюцію щодо процедури відставки президента. Таким чином Асамблея отримала можливість звільнити діючого президента через “втрату довіри до нього”, для цього необхідно мати дві третини голосів членів ПАРЄ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна