Українська сім’я обдурила владу ФРН, видавши себе за сирійських біженців, і пробує судитися

 

Сім’я з України, яка отримала статус біженців у ФРН, видавши себе за сирійців, подала скаргу до німецького суду через скасування цього рішення після викриття обману, повідомляє видання Die Welt.

Розгляд справи починається в Мюнстері в понеділок, 26 червня.

Федеральне відомство з питань міграції та біженців зняло з родини статус біженців навесні 2016 року після того, як у влади виникли сумніви стосовно походження подружжя та їхніх двох неповнолітніх дітей.

Українці приїхали до Німеччини у вересні 2014 року та подали прохання про надання притулку. У березні 2015 року Федеральне відомство у справах міграції та біженців Німеччини схвалило прохання, яке розглянули в письмовому вигляді. Особистої співбесіди проведено не було.

Після схвального рішення про надання притулку родина приїхала у притулок у Мюнстері, де перед іншими біженцями вихвалялась, як легко було обманути німецьку владу – отримати статус біженців за легендою із Сирії, не знаючи й слова арабською. Ця інформація дійшла до відомства, і в квітні 2016 року рішення про надання статусу біженців було скасовано.

Українці подали до суду скаргу на дії німецької влади. Вони посилаються на існуючий в правовій системі Німеччини принцип захисту “законних очікувань”.

Однак юристи сумніваються, що українській родині вдасться скористатися юридичною лазівкою, оскільки сім’я від початку надала неправдиві відомості.

Читайте також:
Меркель нагадала біженцям, що вони мають повернутися додому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна