СЦКК після бою з диверсантами попереджає про наступну активізацію бойовиків “ЛНР”

 

Українська сторона Спільного центру контролю й координації заявляє про можливі провокації з боку НЗФ ОРЛО та теракти у населених пунктах на Луганському напрямку, спрямовані проти мирного місцевого населення.
Про це йдеться у заяві СЦЦК, поширеній увечері 25 червня.

“За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, в районі проведення АТО було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу противника в складі шести бойовиків. Українська сторона СЦКК передбачає, що це лише початок активізації дій НЗФ ОРЛО, які у подальшому можуть привести до суттєвого загострення ситуації на Сході України”, – заявили в Центрі.

“НЗФ ОРЛО можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів в населених пунктах на Луганському напрямку, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою компрометації та звинувачення в цьому Збройних сил України з метою зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю”, – сказано в заяві.

Як писала “Новинарня“, вранці 25 червня штаб АТО без уточнення місця повідомив про ліквідацію ДРГ противника, взяття чотирьох бойовиків у полон (з них один – громадянин РФ з Алтаю) та знищення двох, зокрема командира росіянина.

Напередодні повідомлялося про загибель двох українських розвідників.
Згідно з домовленістю Тристоронньої контактної групи, з 24 червня встановлено формальне “хлібне перемир’я” – режим повного припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення – на час збирання врожаю з 24 червня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна