Справа про мукачівську стрілянину: через “закон Савченко” засуджені “правосеки” виходять на волю

 

Мукачівський міськрайонний суд на Закарпатті зачитав вирок 4чотирьом бійцям “Правого сектору”, підозрюваним у резонансній стрільбі 11 липня 2015 року, повідомляє Mukachevo.net.

Мова йде про Бурчу Володимира Володимировича, Деяка Сергія Васильовича, Мунчака Романа Івановича та Горбенка Родіона Ігоровича, яких обвинувачували у низці тяжких злочинів.

“В ході судового засідання стало відомо, що з добровольців зняли низку звинувачень, через відсутність доказів: бандитизм, погрози вбивством та блокування шляхів в епізоді АЗС”, – повідомляє видання.

Як стало відомо зі слів суддів Мукачівського міськрайонного суду, на даний момент бійці “ПС” вже відбули ув’язнення, яке зараховується як 3 роки і 8 місяців за т. зв. законом Савченко.

“Іншими словами, всім чотирьом підозрюваним зарахували терміни як відбуті, але вирок може бути оскаржено представниками державного обвинувачення”, – пише видання.

Як писала “Новинарня“, 11 липня 2015 року в Мукачевому після зустрічі представників “Правого сектора” з депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці.
Постраждали 14 осіб. Охоронець Ланя загинув від вогнепального поранення. Бійці ПС зникли в горах. Під час перестрілок загинуло двоє чи троє “правосеків”, шість працівників міліції було поранено.

Щодо подій у Мукачевому відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

18 вересня 2015 року тимчасова слідча комісія Верховної Ради відзвітувала про розслідування подій у Мукачевому, визнавши, що конфлікт значним чином було спровоковано діями місцевого керівництва МВС і СБУ.
Крім того, відомо, що призвідниками конфлікту були закарпатські народні депутати Михайло Ланьо (“Відродження”) та Віктор Балога (позафракційний).

Читайте також:
ГПУ передала в суд справу про перестрілку “Правого сектору” в Мукачевому

Як повідомляв УНІАН, у Мукачеві 11 липня 2015 року сталася стрілянина. Конфлікт виник між учасниками «Правого сектора» і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. За версією представників «ПС», Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки «Правий сектор» почав заважати потокам контрабанди. В результаті інциденту в Мукачево постраждало 14 осіб, загинули троє.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/1997619-mukachivska-perestrilka-sud-znyav-usi-zvinuvachennya-z-biytsiv-ps.html

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна