МЗС Білорусі викликало посла України через різкі заяви про спільні військові маневри з росіянами

 

Посла України в Мінську Ігоря Кизима викликали в міністерство закордонних справ Білорусі у зв’язку з його висловлюваннями щодо військових навчань “Слов’янське братерство-2017” РБ, Росії та Сербії. Про це повідомила прес-служба білоруського МЗС.

“26 червня до МЗС Білорусі у зв’язку з тенденційними висловлюваннями у ЗМІ щодо навчання “Слов’янське братерство-2017″ був викликаний посол України в Республіці Білорусь”, – сказали в міністерстві.

Як зазначили в білоруському зовнішньополітичному відомстві, послу України було вказано на те, що зроблені ним заяви не відповідають “високому рівню дружніх відносин між Білоруссю і Україною, є некоректними і містять необґрунтовані зобвинувачення Білорусі в недотриманні заходів довіри та безпеки в регіоні ОБСЄ”.

“Увагу посла було звернено на те, що навчання “Слов’янське братерство-2017″ були проведені у повній відповідності з нормами міжнародного права і зобов’язаннями Білорусі в рамках ОБСЄ. При цьому запрошення військових аташе, в тому числі України, на ці навчання було винятково жестом доброї волі з білоруського боку, що свідчило про високу транспарентність заходу”, – підкреслили в МЗС.

Зазначимо, раніше Кизим заявив, що запрошеним на військові навчання Білорусі, Росії та Сербії “Слов’янське братерство-2017” військовим аташе “влаштували показовий фарс” і “театралізовану виставу”, а самі навчання пройшли в іншому місці, куди не запросили жодного спостерігача. Він закликав Мінськ до відкритості на маневрах з РФ.

Читайте також:
Білоруські спецпризначенці беруть участь у навчаннях із російськими десантниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна