Хакери зламали 90 акаунтів парламенту Британії

 

Майже 90 акаунтів електронної пошти депутатів та працівників парламенту Великої Британії були зламані під час кібератаки, що відбулася минулої п’ятниці, 23 червня.
Про це повідомляє BBC.

Як повідомив прес-секретар апарату парламенту, при цьому постраждали менше 1% із 9 тисяч користувачів парламентського сервера.

Через цю атаку в якості запобіжного заходу членам палат громад, лордів і співробітникам парламенту відключили віддалений доступ до робочої електронної пошти.

Прес-секретар також зазначив, що злам пошти став можливим через занадто прості паролі, які не відповідали рекомендаціям парламентської комп’ютерної служби.

Зараз проводиться розслідування з метою встановити, чи потрапила якась інформація до рук хакерів.

“В останні дні ми бачили повідомлення про те, що навіть паролі членів кабінету міністрів виставлені на продаж в інтернеті”, – заявив міністр міжнародної торгівлі Великої Британії Ліем Фокс.

“Ми знаємо, що наші державні організації піддаються атакам, так що немає нічого дивного в спробі зламати парламентську електронну пошту… Це попередження кожному – чи вони в парламенті, чи десь ще, що їм необхідно вживати всіх можливих заходів для забезпечення своєї власної кібербезпеки”, – сказав міністр.

Інцидент стався через місяць після того, як атаки зазнали 48 підрозділів Національної служби охорони здоров’я Британії.

Центр національної кібербезпеки і Національне агентство з питань боротьби зі злочинністю почали розслідування інциденту.

Читайте також:
Російські кібератаки на Україну можуть коштувати мільйони доларів,
їх відбивають за безцінь, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна