Збірна України з боксу виграла домашній чемпіонат Європи

 

Збірна України посіла перше місце в медальному заліку чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків, який проходив у Харкові 16-24 червня.

В активі наших аматорів 6 медалей: три золота – у Юрія Шестака (до 60 кг), Олександра Хижняка (до 75 кг), Віктора Вихриста (понад 91 кг), одне срібло – у Миколи Буценка (до 56 кг), дві бронзи – у Дмитра Замотаєва (до 52 кг) та Євгена Барабанова (до 69 кг).

На другому місці медального заліку розташувалися росіяни з п’ятьма медалями (2 золота, 2 срібла та 1 бронза), третіми стали британці з вісьмома медалями (1 золото, 6 срібних і 1 бронзова нагороди).

У “золотих” недільних фіналах, що відбулися в палаці спорту “Локомотив”, Шестак здолав Габіля Мамедова з Росії, Хижняк – азербайджанця Камрана Шахсуварли, Вихрист – британця Фрезера Кларка.
Буценко в бою за перше міце поступився англійцеві Пітеру Макгрейлу.

Чемпіонат Європи був відбірковим турніром на чемпіонат світу-2017. Всього 80 боксерів, по вісім з кожної вагової категорії, отримали перепустки на світову першість.

Читайте також:
ДПСУ не пустила в Україну частину збірної Росії з боксу,
яка їхала на чемпіонат Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.