СБУ не знайшла доказів, щоб вважати “айдарівців” терористами

 

Слідчі Служби безпеки України не здобули фактичних даних, що свідчили б про вчинення військовослужбовцями добровольчого батальйону “Айдар” кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 – “створення терористичної організації”.
Про це йдеться у повідомленні СБУ від 24 червня.

“СБУ завершила перевірку можливої причетності окремих військовослужбовців “Айдару” до створення терористичної організації. Слідчі дії проведено на виконання ухвали Шевченківського райсуду Києва”, – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, під час розслідування було отримано дані щодо вчинення окремими колишніми та діючими військовослужбовцями батальйону “Айдар” у складі злочинної групи низки злочинів насильницького спрямування.

“Ухвалено рішення про передачу отриманих фактичних даних до Сватівського відділу поліції ГУНП у Луганській області, де вже розслідуються інші правопорушення, вчинені злочинною групою військовослужбовців “Айдару”, – зазначили у Службі безпеки.

Як відомо, Служба безпеки України викликала на 19 червня народного депутата, екс-комбата Сергія Мельничука упізнати членів “Айдару”, яких підозрюють у тероризмі. Він відкидає усі звинувачення проти його бійців та стверджує, що в серпні 2014 року його батальйон діяв спільно зі Збройними силами України.
Володимир Винник та Андрій Сухаревський, яких визнали потерпілими, заявили, що СБУ відкрила кримінальне провадження через розбійні напади Сергія Мельничука та його батальйону “Айдар” у 2014 році у Новосвітлівці Луганського області.
У 2015 році нардепа Мельничука в цьому провадженні позбавили депутатської недоторканності.

Читайте також:
Прокуратура розписала, в якому бандитизмі 2014 року обвинувачують “айдарівців” Батю й Рубежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.