Прокуратура висунула підозру ротному кримської “самооборони”, який побив нардепа України

 

Прокуратура АР Крим повідомила одному з керівників “Самооборони Криму” про підозру.
Про це 24 червня інформує прес-служба відомства.

“Встановлено, що один із так званих ротних “Самооборони Криму” спільно з іншими членами цього формування на початку березня 2014 року у Сімферополі з хуліганських мотивів, використовуючи спеціально пристосований та заздалегідь заготовлений предмет, завдали тілесних ушкоджень громадянину України, який перебував на території півострова Крим з метою підтримки українських військових та проукраїнських активістів. Наразі він є народним депутатом України”, – повідомили у прокуратурі.

Також встановлено, що цей самий “ротний” причетний до незаконного позбавлення волі громадянина України, що супроводжувалося катуванням і нанесенням тілесних ушкоджень, який також висловлював свою проукраїнську позицію на території АР Крим.

“Відносно представника вказаного незаконно створеного озброєного формування складено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України. Вирішується питання про оголошення зазначеної особи у державний та міжнародний розшук”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Три роки тому загинув перший українець, убитий російськими агресорами при вторгненні в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.