Причиною масштабної пожежі в лондонському хмарочосі став морозильник. Загинуло 79 людей

 

Пожежа в лондонській багатоповерхівці Grenfell Tower, у якій, як вважають, загинули 79 людей, почалася у морозильній камері холодильника однієї з квартир.
Про це повідомляє BBC.

Ідеться про холодильник моделі Hotpoint FF175BP. Зараз виробник проводить експертизу моделі. Холодильники цієї лінії раніше не відкликалися з виробництва.

Правоохоронці також підтвердили, що зовнішнє облицювання будинку, яке раніше називали причиною швидкого поширення вогню, не відповідало вимогам пожежної безпеки.
Пожежна ізоляція будинку теж не пройшла безпекові тести.

Жителі багатоповерхівки впродовж кількох років попереджали про загрозу пожежі. Мешканці розповідали, що у 2013 році пережили період сильних стрибків напруги, викликані неправильною проводкою. Однак їхні скарги місцева влада та керуюча компанія будинку проігнорували.

Нагадаємо, потужна пожежа в Grenfell Tower спалахнула у ніч на 14 червня. Поліція вважає, що внаслідок пожежі загинули принаймні 79 людей, частина з них вважається зниклими безвісти. Травми отримали 74 особи.

Після пожежі в Лондоні відбулися антиурядові протести. Жителів більш як 700 квартир у п’яти житлових багатоповерхівках на півночі Лондона було вирішено евакуювати через побоювання з приводу невідповідності вимогам пожежної безпеки облицювання будівель.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна