Доба перед “хлібним перемир’ям”: 48 обстрілів, двоє поранених

 

23  червня, в останній день перед так званим “хлібним перемир’ям”, оперативна обстановка в районі проведення АТО залишалася складною. За добу бойовики 48 разів відкривали вогонь по українських позиціях, в тому числі 14 разів – з артилерії, що заборонена Мінськими угодами.
Внаслідок ворожих обстрілів двоє бійців сил АТО зазнали поранень, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Зважаючи на кількість та інтенсивність ворожих обстрілів, найскладнішою ситуація залишається на Луганському напрямку”, – сказано у зведенні.

Луганський напрямок. На цій ділянці зафіксовано 27 фактів застосування противником зброї.
Найгарячіше вчора було в районі Бахмутської траси, де незаконні збройні формування неодноразово накривали щільним вогнем з мінометів калібру 120 і 82 мм, 122-мм артилерії позиції українських воїнів поблизу Кримського. Уже ввечері бойовики відкривали вогонь із мінометів по опорних пунктах ЗСУ неподалік Новотошківського, Новоолександрівки, Новозванівки, Щастя та Попасної. Також впродовж дня з піхотного озброєння бандити били в районі Лобачевого, Донця та Нижньотеплого.

Читайте також:
Патруль ОБСЄ обстріляли в Золотому

Перед початком “хлібного перемир’я”
93 омбр відбила атаку бойовиків під Жолобком

Приморський напрямок. Обстрілявши ще зранку опорні пункти сил АТО в районі Широкиного та Водяного зі 122-мм артилерійських систем, загарбники майже не застосовували зброї вчора впродовж дня. Втім, із настанням сутінок противник знову активізувався. Зокрема, зі 120-мм мінометів бандити знову здійснили обстріл наших укріплень неподалік Лебединського, а з мінометів калібру 82 мм – в районі Талаківки. Також найманці неодноразово, використовуючи стрілецьку зброю та гранатомети різних модифікацій, відкривали вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Широкиного, Гнутового, Павлополя, Богданівки та Новотроїцького.
Всього впродовж минулої доби проросійські озброєні банди 13 разів застосовували зброю проти підрозділів сил АТО на цій частині фронту.

Донецький напрямок. Учора до світанку окупанти відкривали вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі селищ Кам’янка та Новоселівка Друга. Вдень на цьому напрямку встановилось відносне затишшя. Однак вже ввечері бойовики позначили свою присутність в районі Зайцевого обстрілом одного з опорних пунктів сил АТО з мінометів калібру 82 мм. Дещо згодом бандформування тричі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів по наших оборонних позиціях у південному передмісті Авдіївки. З такого ж озброєння загарбники обстріляли українських воїнів, котрі тримають оборону поблизу селища Піски.

Читайте також:
За минулий тиждень в зоні АТО загинули четверо цивільних, – Хуг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.