За добу поранено двох українських військових

 

Минулої доби, 21 червня, російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати оборонні укріплення ЗС України вздовж усієї лінії зіткнення. Найбільш активно противник порушував умови припинення вогню за темної пори. Всього вчора було нараховано 35 ворожих збройних провокацій. Зокрема п’ять обстрілів окупанти здійснили, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, повідомляє прес-центр штабу АТО.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України отримав поранення, ще один – бойове травмування.

Приморський напрямок. 14 разів минулої доби проросійські бандформування застосовували зброю проти українських воїнів. Зранку і впродовж дня жодного факту використання окупантами артилерії калібру понад 100 мм на даному напрямку зафіксовано не було. Натомість з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших опорних пунктах, які розташовані в районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Мар’їнки та Красногорівки. Під ворожий вогонь з 82-мм мінометів також потрапили позиції сил АТО неподалік Старогнатівки. А пізно ввечері окупанти все ж не стримались й вдарили по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Лебединського, з міномета калібру 120 мм.

Донецький напрямок. На цій ділянці лінії фронту противник 6 разів відкривав вогонь по українських захисниках. Майже всі ці обстріли відбулись вже після сутінок. Зокрема, з потужних танкових гармат, калібр яких 125 мм, озброєні банди били по позиціях сил АТО в районі Кам’янки та Опитного. З околиць тимчасово окупованого Донецька бойовики обстрілювали наші опорні пункти неподалік Пісків із гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП. Окрім того, російсько-терористичні бандформування двічі відкривали вогонь з гранатометів різних модифікацій у південному передмісті Авдіївки. А в районі Зайцевого бандити били з великокаліберних кулеметів.

Луганський напрямок. Застосувавши ще зранку та вдень артилерію в районі Кримського та Трьохізбенки, незаконні збройні формування до завершення доби забороненого озброєння там не використовували. Однак з мінометів калібру 82 мм противник вів вогонь поблизу Троїцького та Новоолександрівки. По позиціях ЗСУ неподалік Кримського окупанти били з протитанкового ракетного комплексу. “Також під вогнем бойовиків опинились наші укріплення в районі Новозванівки, Станиці Луганської, Валуйського та Жовтого. Там найманці відкривали вогонь здебільшого з піхотного озброєння, на окремих ділянках – з БМП”, – повідомили в штабі.

Читайте також:
ТКГ домовилася про “хлібне перемир’я” на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна