Закоопроект про зміну АТО покажуть громадськості, та навряд чи приймуть до канікул ВР

 

Найближчими днями на обговорення громадськості будуть винесені положення законопроекту про зміну формату АТО й реінтеграцію Донбасу. Про це заявив журналістам у середу, 21 червня, лідер фракції БПП Артур Герасимов.

“Наразі фіналізуються положення цього закону, які найближчими днями будуть винесені на обговорення громадськості. Після того, як ми узгодимо всі ці позиції, я думаю, це буде винесено в зал і проголосовано”, – цитує Герасимова УНІАН.

Герасимов впевнений, що ця законодавча ініціатива об’єднає всіх депутатів.

При цьому у президентській фракції сумніваються, що закон про формат АТО встигнуть проголосувати до канікул. Про це сказав журналістам у парламенті заступник голови фракції БПП Сергій Березенко.

“Зараз ведуться дуже серйозні дискусії щодо усіх пунктів цього проекту, починаючи від визначень, реінтеграція чи деокупація. І так по кожній позиції”, – розповів Березенко.

Він заявив, що фракція БПП підтримає цей законопроект, але ще не бачила його.

На запитання, чи можуть відповідний проект закону ухвалити хоч у першому читанні до кінця нинішньої сесії, Березенко відповів: “Думаю, ні. Подивіться, скільки мало часу залишилось, а законопроект ще навіть не написаний. Не бачу нічого страшного у тому, щоб, скажімо, цілий липень пішов на напрацювання закону, а це питання стало основним уже на наступній сесії”.

Читайте також:
Як зміниться АТО. Оприлюднено концепцію деокупації Донбасу

Як інформувала “Новинарня“, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.
Після цього пропрезидентські депутати почали обговорювати відповідний законопроект.
Його концепція передбачає зокрема створення оперативного штабу з широкими повноваженнями і визнання окремих районів Донбасу окупованими територіями. Також новий законопроект дозволить застосовувати Збройні сили України без оголошення війни.

Читайте також:
Нардеп озвучив деталі законопроекту про переформатування АТО:
воєнний стан і звільнення Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна