Справа Лусваргі: бразильський бойовик “ДНР” сидить в одиночці Лук’янівки, адвокат Рибін затягує апеляцію

 

Засідання Апеляційного суду Києва у справі бразильського бойовика “ДНР” Рафаела Лусваргі відкладено вже втретє. Як повідомляє “Новинарня“, цього разу слухання перенесли на 20 липня.

Причиною перенесення 21 червня став той факт, що адвокат бразильського терориста Валентин Рибін не зміг прийти на засідання, бо займався “справою 2 травня” у Чорноморську. Про це сам захисник розповів у коментарі “Новинарні“.

За його словами, навряд чи АСК винесе остаточне рішення по апеляції Лусваргі і в липні.

“Рафаелю переклали пам’ятку про права й обов’язки підозрюваного. Він ознайомився з нею і подав апеляційну скаргу. Швидше за все, вона буде доповнена, і суд дасть термін прокурору на подальше оскарження”, – повідомив Валентин Рибін.

Також адвокат розповів, що зараз Рафаел Лусваргі сидить у Лук’янівському СІЗО в одиночній камері та контактує лише з охороною ізолятора.

Нагадаємо, “одиночку” для бразильця передбачив Печерський райсуд Києва, коли у вироку (13 років ув’язнення з конфіскцією) передбачив ізоляцію Лусваргі від інших в’язнів СІЗО – з огляду на скарги Рафаела на побиття.

Його апеляцію розглядає суд у складі: доповідач Олена Сітайло, судді Ольга Юрдига та Володимир Мельник.

автор: Ольга Гордійчук

Читайте також:
Бразильського терориста Лусваргі взявся звільняти адвокат російських ГРУшників

Як писала “Новинарня“, бразильський легіонер терористичних організацій “ДНР/ЛНР” Рафаел Маркес Лусваргі – перший іноземець із “далекого зарубіжжя”, засуджений в Україні до тривалого ув’язнення за участь у бойових діях на боці сепаратистів.
Прибічник сталінізму, нацизму та російського євразійства, Лусваргі був затриманий по прибуттю літаком в аеропорт “Бориспіль” із Бразилії 6 жовтня 2016 року.

Новинарня” вирахувала його перша: Бразилець Рафаел Лусваргі: воював за “ДНР” і Росію від Дубліна до Сіетла, затриманий у “Борисполі”

“Восени 2014 року 32-річний професійний вбивця прибув на тимчасово окуповані території України та приєднався до бандформування «Вікінг». Брав участь у бойових діях у районі Вергулівки, Первомайського, Горлівки, Старобешевого, Дебальцевого, Донецького аеропорту”, – інформувала СБУ після затримання.

Бойовик на суді визнав ці факти, а також участь у батальйоні “Призрак” Мозгового, “козачих” терористичних підрозділах на Луганщині та “регулярній армії ДНР”.
При затриманні в Лусваргі були вилучені документи, що доводять його участь у формуваннях бойовиків. Крім того, про це бразилець сам розповідав у численних відеозаписах в YouTube.
На суді першої інстанції він розкаявся і попросив швидше винести рішення, аби відбувати покарання. На той час його захищав безоплатний державний адвокат.

Відтак Рафаеля Маркуса Лусваргхі засуджено за обвинуваченням у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України – відповідно,  “…участь у терористичній групі чи терористичній організації” (санкція – від 8 до 15 років ув’язнення) та “участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань” ( від 3 до 8 років).

Розгорнутий судовий репортаж “Новинарні“:
Суд Лусваргі: війна, вина, каяття і каторга

Читайте також розслідування “Новинарні“:
12 найманців з-за океану. Портрети бразильських терористів на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна