Штаб АТОвців готує другий етап залізничної блокади – вантажних перевезень з Росією

 

Штаб торгової блокади ОРДЛО, до якого входять ветерани АТО, готує другий етап “торгівельної блокади Донбасу”, розпочатої в лютому.
Вони почнуть блокаду вантажних перевезень з Росією, якщо українська влада не виконає їхні вимоги, а саме – не припинить закупівлю російського вугілля та вугілля з ОРДЛО, що транспортується в Україну через територію РФ. Про це інформує ТСН.ua з посиланням на повідомлення представників “блокувальників”.

Анатолій Виногородський заявив, що після того, як у березні влада відреагувала на блокаду “ДНР/ЛНР”, торгівля з Росією продовжилася.

“От дехто каже: блокували, блокували і нікого не виблокували. Тож ми ще раз пояснюємо: наша задача – не обмінювати військовополнених, наша задача – натиснути на тих, хто організували торгівлю з окупованими територіями. Якщо вже вони змогли організувати торгівлю з окупантами, значить, вони можуть організувати й обмін наших військовополених. Ми наполягаємо: це справа держави. А ми як громадяни цієї країни вимагаємо від держави виконати зобовязання перед нами”, – наголосив Виногородський.

Наразі активісти блокади мобілізують сили, після чого планують фізично блокувати залізницю, передає ТСН.

“Ми бачимо, що у порушення інтересів України йде закупівля російського вугілля, в тому числі вугілля з ОРДЛО. Заяви прем’єр-міністра і міністра з енергетики справами не підкріплені. Тому блокадники сядуть на рейки. Це планується зробити після того, коли буде зконцентровано ті сили, яких буде достатньо для того, щоб протидіяти тітушкам, які збираються на місцях. В тому числі незаконним діям колишнього “Беркута”, який готується для цього Міністерством внутрішніх справ”, – сказав один із керівників “блокадників” нардеп Семен Семенченко (“Самопоміч”).

“Звачаючи на кадри із відео із місця подій, правоохоронців дійсно стягнули на станцію Ромодан у Полтавський обалсті. За даними активістів, там перебуває близько сотні бійців Нацгвардії та 50 спецназівців колишнього “Беркута”, – передає ТСН.

Читайте також:
Російський куратор ОРДЛО пропонує Києву обмін:
зняття блокади – повернення підприємств

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна