СБУ закінчила розслідування у справі про замах на депутата Геращенка

 

Служба безпеки України завершила розслідування у кримінальному провадженні щодо посягання на життя народного депутата Антона Геращенка.
Про це 21 червня повідомив прес-центр СБУ.

“Обвинувальний акт проти двох підозрюваних, що знаходяться під вартою, скеровано до суду. Їм загрожує довічне ув’язнення”, – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що замах на депутата організував один з активних терористів ОРЛО, виконуючи завдання Головного управління розвідки генштабу збройних сил РФ.

“Зловмисник переховується від слідства у Російській Федерації та тимчасово окупованих територіях. Його оголошено в розшук. Кримінальна справа проти нього та інших представників російських спецслужб виділена в окреме провадження”, – зазначили у спецслужбі.

Як повідомляла “Новинарня“, в січні 2017 року СБУ заявила, що попередила у Києві замах на депутата від “Народного фронту” Антона Геращенка, який планувалося здійснити за кураторства російських спецслужб.
На той момент замовник замаху, уродженець РФ, нібито перебував у російському місті Бєлгород. Для здійснення замаху в Україні він найняв двох раніше засуджених громадян.
За даними СБУ, двоє виконавців прибули 19 грудня до Києва, де проводили активну розвідку та спостереження за місцями роботи і проживання нардепа. Їх затримали поблизу житла Геращенка з приведеним у готовність саморобним вибуховим пристроєм.

Читайте також:
Геращенко пов’язав замах на себе з діями російських спецслужб і вбивством Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна