Новостворене Бюро ООН по боротьбі з тероризмом очолить росіянин, – ЗМІ

 

Генсек Організації Об’єднаних Націй Антоніо Гутерріш планує призначити московського посланника у Відні Володимира Воронкова на чолі новоствореного Бюро з питань боротьби з тероризмом у Нью-Йорку.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію чиновників та дипломатів.

Посол Росії в міжнародних організаціях у Відні Воронков розповів, що зустрічався з Гутеррішем у вівторок, 20 червня. Очікується, що на цьому тижні буде оголошено про його призначення, заявили чиновники та дипломати.

“Боротьба з тероризмом – це одне з питань, в якому більшість країн може співпрацювати з Росією”, – сказав агентству на умовах анонімності високопоставлений західний дипломат.

“У нас дуже різні погляди на те, що вважається тероризмом і що вважається відповідною реакцією на тероризм з боку Росії, але принаймні це дискусія, яку ми можемо легше вести, ніж у питаннях політичних справ чи миротворчих процесах”, – зазначив співрозмовник.

Зазначається, що представники чотирьох із п’яти країн, які мають право вето в Раді безпеки ООН – США, Велика Британія, Франція та Китай, протягом останніх 10 років обіймали найвищі посади у штаб-квартирі організації в Нью-Йорку.
Американець очолював офіс із політичних справ, француз керував миротворчими процесами, британець займався гуманітарними, а представник Китаю -економічними та соціальними справами. Протягом останніх семи років росіяни очолювали віденський Офіс ООН з питань наркотиків та злочинності.

“Справедливо зауважити, що росіяни є недостатньо представленими на найвищому рівні в ООН. Загалом, вони висунули дуже мало кандидатів на високі посади”, – заявив високий західний дипломат.

Генеральна Асамблея ООН минулого тижня схвалила створення Бюро по боротьбі з тероризмом, яке допоможе державам втілити глобальну стратегію у боротьбі з тероризмом, прийняту в 2006 році.

Читайте також:
Генсек ООН закликав негайно припинити вогонь на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна