Невдалий теракт на вокзалі Брюсселя: військові ліквідували шахіда

 

Бельгійські силовики застрелили нападника, який у вівторок ввечері, 20 червня, влаштував вибух на Центральному вокзалі у Брюсселі.
Про це повідомляє Reuters.

По чоловіку відкрили вогонь після того, як на вокзалі пролунав невеликий вибух. Федеральна прокуратура Бельгії кваліфікувала інцидент як терористичний акт.

“Ми вважаємо це терористичною атакою”, – заявив прокурор Ерік ван дер Сіт, відмовившись коментувати свідчення очевидців, що перш ніж здійснити вибух, нападник вигукував ісламістські гасла.

Низка бельгійських ЗМІ повідомляли, що чоловік вигукував фразу “Аллах акбар”, як джихадист. Очевидці повідомляли, що бачили на нападнику щось схоже на “пояс шахіда із дротами”.

Від вибуху ніхто не постраждав, але поліція зупинила рух залізничного транспорту та евакуювала прилеглі вулиці. Єдиним постраждалим виявився сам терорист.

Особу злочинця ідентифікували. Про це заявив міністр внутрішніх справ Бельгії Жан Жамбон, повідомляє RTBF.
За його словами, нападник раніше був відомий поліції, однак не у зв’язку з тероризмом. Міністр відзначив, що зараз тривають обшуки у справі.

Жамбон підтвердив, що бомба, яку мав з собою чоловік, була не мала, однак не спрацювала.
“Ми уникли найгіршого”, – сказав глава МВС.

 

Нагадаємо, теракти в аеропорту Брюсселя в березні 2016 року забрали життя понад 30 людей.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна