Почалися відправки у війська призваних офіцерів запасу. Жінки теж у строю. ФОТОРЕПОРТАЖ

У різних областях відбуваються заходи з комплектації Збройних сил офіцерами запасу після військових кафедр, які досі не служили в ЗСУ. Серед мобілізованих – чимало жінок.
Зокрема, 19 червня на збірному пункті Одеського обласного військового комісаріату відбулася урочиста відправка близько півсотні офіцерів, призваних із запасу на військову службу. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу МОУ.

“Присутні на заході військовослужбовці гарнізону, громадські активісти та ветерани Збройних сил України побажали молодим офіцерам з честю виконати свій військовий обов’язок”, – ідеться в повідомленні.

“Вже незабаром офіцери призвані із запасу, серед яких чимала частка жінок, в обов’язковому порядку пройдуть тримісячну військову підготовку за військовими спеціальностями у вищих військових навчальних закладах. Після цього всі вони будуть призначені на первинні офіцерські посади у військові частини Збройних сил України”, – зазначили в Міноборони.

За словами одеського обласного військового комісара полковника Юрія Белякова, “кандидати пройшли ретельний конкурсний професійний відбір, свідомо обрали службу в Збройних силах й добровільно прийняли рішення служити й захищати державу”.

Зазначається, що з початку 2017 року Одеський ОВК залучив до лав Збройних сил, крім офіцерів-призовників, понад 600 контрактників.

Як писала “Новинарня“, про призов (мобілізацію) у 2017 році офіцерів запасу, які досі не служили, в Генеральному штабі повідомили ще в січні, а практичні кроки в цьому напрямку оголосили лише 16 травня.
Юрист ЗСУ раніше пояснював, що чекає призваних офіцерів запасу, які служитимуть у 2017-му.
Про підписаний наказ МОУ з цього приводу стало відомо 30 травня.

Відповідно до наказу Міністерства оборони України № 170, строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.
Такий призов передбачений пунктом 5 статті 11 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та проводиться за наказом Міністра оборони України у разі потреби.

Відтак можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, але досі не служили в лавах ЗСУ і не мають права на відстрочку.

Читайте також:
Призов офіцерів запасу: жінок залучатимуть нарівні з чоловіками, – ГШ

Антикорупціонер Шабунін розповів, про що з ним говорили у військкоматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна