За даними ГПУ від екс-полонених, бойовики розстріляли 134 українських військових. Встановлені 13

 

Люди, які побували в полоні бойовиків “ДНР” і “ЛНР”, повідомили про масові страти, скоєні бойовиками і російськими військовими на Донбасі.
Вони є свідками у провадженні щодо широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни, йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на запит “РБК-Україна”.

На даний час у досудовому розслідуванні як потерпілих допитали понад 900 осіб, які безпосередньо утримувалися у полоні та зазнали тортур, катування та нелюдського поводження з боку представників незаконних формувань.

“Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифіковано”, – повідомила Генпрокуратура.

“Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій ДНР і ЛНР полонених військовослужбовців та цивільних осіб”, – додали в ГПУ.

“На цей час з показань допитаних потерпілих ідентифіковано 13 осіб, що були вбиті учасниками терористичних організацій ДНР і ЛНР”, – уточнили у ГПУ.

Зазначається, що зі свідчень відомо про масові вбивства у Слов’янську, Горлівці, Макіївці та в районі Іловайська Донецької області.

На причетність до вчинення цих злочинів слідчим шляхом перевіряють понад 10 осіб із числа бойовиків т. зв. “ДНР” і “ЛНР” та військовослужбовців збройних сил РФ.

Як писала “Новинарня“, раніше факти страт громадян України на Донбасі навесні-влітку 2014 року визнав ватажок російських бойовиків Ігор Гіркін-Стрєлков.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна