Рада ЄС затвердить продовження “кримських” санкцій без обговорення

 

У понеділок, 19 червня, в Люксембурзі відбудеться засідання Ради Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ, на якому будуть затверджені санкції щодо незаконно анексованого РФ Криму та Севастополя.
Як повідомляє УНІАН, рішення буде затверджено без обговорення за “А”-процедурою на початку засідання.

Таким чином, санкції, застосовані до Криму та Севастополя, будуть продовжені до 23 червня 2018 року.

По завершенню засідання Ради ЄС цього ж дня в Люксембурзі відбудеться зустріч міністрів “Східного партнерства” (Україна, Грузія, Молдавія, Вірменія, Азербайджан та Білорусь), метою якої є підготовка до саміту “Східного партнерства”, який пройде 24 листопада в Брюсселі.

Як відомо, рішення про продовження санкцій було погоджено 6 червня на рівні Комітету постійних представників країн-ЄС (COREPER).

Уперше санкції були запроваджені ЄС ще 14 червня 2014 року – вони заборонили імпорт до Євросоюзу продукції, виробленої в Криму та Севастополі, інвестиції з ЄС до Криму чи Севастополя, туристичні послуги (зокрема, круїзні кораблі не можуть заходити в порти Криму, за винятком надзвичайної ситуації), експорт окремих товарів та технологій для кримських компаній чи для використання в Криму у сфері транспорту, телекомунікації та енергетичного сектору.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна