Тука виступив проти Маршу рівності

 

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука висловився проти проведення так званого Маршу рівності, назвавши його “провокаційним шоу”.

«З року в рік бачу ці “догонялки” на “марші рівності”. Бачу і не можу зрозуміти: кому це треба?” – написав Тука у “Фейсбуці“.

“От сьогодні 6000 поліцейських охороняють учасників, серед яких немало людей традиційноі орієнтації”, – зауважив заступник міністра.

При цьому, на його думку, люди нетрадиційної орієнтації не зазнають утисків.

“За 50 років я жодного разу не бачив утисків за сексуальну орієнтацію. Здебільшого, це питання взагалі нікого не цікавить. Я ніколи не бачив, щоб людину звільняли з роботи за сексуальні вподобання”, – поділився досвідом Тука.

Він також зазначив, що не розуміє, до чого на таких акціях політичні гасла.

“Адже природу не змінити: геї і лесбійки були здавна, були з різними політичними поглядами і в різних соціальних групах: серед бідняків і багатіїв, серед міліціантів і злочинців, серед військових і митців.
То навіщо влаштовувати це провокаційне шоу?” – запитує чиновник.

«Здається, якби провели марш вегетаріанців, то знайшлись би “шашличники”, які б гоняли “травоядних”», – додав заступник міністра, маючи на увазі протести проти проведення ЛГБТ-прайду.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці в неділю, 18 червня, в центрі Києва відбувся щорічний ЛГБТ-прайд – так званий Марш рівності, організований борцями за права секс-меншин.

Марш охороняли близько 5 тисяч поліцейських і нацгвардійців.

При цьому маршрут акції було змінено через противників маршу – націоналістів та правих активістів, зокрема з “Правого сектора”, які вночі заблокували парк Шевченка та прилеглі вулиці.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна