На домашньому чемпіонаті Європи зі стрибків у воду збірна України поступилася лише росіянам

 

Українська збірна зі стрибків у воду за показником виграних медалей посіла друге місце на чемпіонаті Європи, який проходив у Києві 12-18 червня.

Як передає “Новинарня“, в активі українців – 10 нагород (3 золоті, 4 срібні і 3 бронзові). Більше – тільки в росіян – 11 (3+6+2).

На третьому загальнокомандному місці фінішувала збірна Великої Британії – 6 нагород (3+0+3).

В очковому командному заліку, де враховуються не тільки медальні місця, а й позиції інших спортсменів, Україна виборола першість, набравши 244 бали – проти 242 у росіян.

Це перший подібний успіх української збірної в історії.

Золоті медалі у складі української команди здобували Ілля Кваша (трамплін 1 м), Олександр Горшковозов і Максим Долгов (синхрон, платформа 10 м), Гана Письменська (трамплін 3 м).

Змагання відбувалися в спортивному центрі “Ліко”, який спорудив президент української федерації стрибків у воду Ігор Лисов – власник будівельного “Ліко-холдингу”.

Чемпіонат Європи зі стрибків у воду 2017 року – найбільше міжнародне спортивне змагання, яке приймала Україна за останні роки (від початку війни).
Однак у ці ж дні в Харкові стартує ще один чемпіонат Європи – з боксу.

Читайте також:
ДПСУ не пустила в Україну частину збірної Росії з боксу,
яка їхала на чемпіонат Європи

Нагадаємо, цього року в Києві також відбувся пісенний конкурс “Євробачення”, а 2018 року столиця України прийматиме фінал футбольної Ліги чемпіонів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна