Загострення на фронті: з початку доби троє поранених

 

В результаті ворожих обстрілів з початку доби 17 червня троє військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.
Про це йдеться у зведенні штабу АТО станом на 18:00.

“Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою, з ознаками підвищеної активності противника на окремих ділянках лінії зіткнення. Впродовж сьогоднішнього дня підконтрольні російській владі бандформування на сході України 22 рази застосовували зброю проти українських захисників. Зокрема, дев’ять разів загарбники били й з артилерійського озброєння, що заборонене Мінськими угодами”, – йдеться у зведенні за 18 годин доби.

Використовуючи міномети калібру 120 мм, окупанти вели вогонь по наших позиціях поблизу Гранітного та Чермалика.
Ще вночі зі 152-мм артилерійських систем бойовики відкривали вогонь по оборонних укріпленнях наших воїнів в районі Авдіївки. З такого ж озброєння окупанти обстріляли ділянку території, яка розташована неподалік н.п. Калинове. Окрім того, ворог здійснив по оборонцях Авдіївки понад двадцять пострілів з танка.
Біля Кам’янки сепаратисти застосовували протитанковий ракетний комплекс.

Позиції сил АТО в районі Кримського та Катеринівки неодноразово потрапляли під ворожий вогонь зі 120-мм мінометів – все це не рахуючи стрілецьку зброю різних калібрів, гранатомети, великокаліберні кулемети.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна