Ярослава Тарасенка, який імовірно привіз убивцю Вороненкова на місце розстрілу, заарештували на два місяці

 

Голосіївський суд Києва заарештував на два місяці без права застави 36-річного жителя Павлограда Ярослава Тарасенка, якого напередодні затримали за підозрою в причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Таке рішення Голосіївський райсуд столиці ухвалив на засіданні в п’ятницю, 16 червня.

Чоловікові інкримінують п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України – “умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб”.

“В ході судового засідання прокурором були наведені обґрунтовані докази причетності зазначеної особи до організації та безпосереднього вчинення вбивства Денича Вороненкова. Крім того, у своєму клопотанні прокурор зазначив, що вказаний чоловік одночасно є обвинуваченим в іншому кримінальному провадженні, яке в даний час розглядається Новомосковським райсудом Дніпропетровської області за обвинуваченням у скоєнні серії насильницьких злочинів із застосуванням вогнепальної зброї”, – розповіли в прес-службі прокуратури.

В якості ризиків прокурор вказав на можливість підозрюваного ховатися від слідства, впливати на свідків, знищити або спотворити речі чи документи, які мають значення в розслідуванні або іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Суд, враховуючи доводи прокурора, визнав їх обґрунтованими і постановив взяти підозрюваного під варту терміном на 60 діб.

Термін дії постанови судом визначено до 13 серпня 2017 року.

Екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова, який нещодавно отримав громадянство України, вбили 23 березня 2017 року, коли він виходив із готелю “Прем’єр-палас” у Києві із своїм охоронцем. Охоронець був поранений, але зміг застосувати зброю у відповідь і поранив нападника. Ним виявився 28-річний громадянин України Павло Паршов із Дніпропетровської області, колишній учасник АТО із батальйону “Донбас”.

Вороненков помер на місці, убивця невдовзі помер у лікарні. Він був важливим свідком ГПУ у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

ЗМІ повідомляли, що ймовірним співучасником Паршова може бути його приятель, колишній боєць батальйону “Донбас” Ярослав Левенець “Хантер”. Він був оголошений у розшук.

Натомість 16 червня речниця прокуратури Києва Надія Максимець повідомила каналу “112 Україна”, що, згідно з матеріалами звинувачення, водієм машини, яка привезла вбивцю Вороненкова на місце замаху, був Тарасенко, а не Левенець, як вважали раніше.

Читайте також:
Убивця Вороненкова Паршов перед розстрілом їздив до “ДНР”, – Луценко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна