Есмінець США зіткнувся з торговим судном у Філіппінському морі, поранено командира, є зниклі безвісти

 

Сім членів екіпажу зникли безвісти, декілька, включно з капітаном, зазнали травм після зіткнення есмінця “Фіцджеральд” 7-го флоту ВМС США з торговельним судном у Філіппінському морі біля берегів Японії.

Японський канал NHK показав кадри, на яких видно, що бойовий корабель США прийняв удар у правий борт, в результаті чого був пошкоджений корпус судна, в тому числі нижче ватерлінії.

7-й флот США повідомив, що співпрацює з береговою охороною Японії для проведення медичної евакуації потерпілих.

Один із поранених – командор Брайс Бенсон, капітан “Фіцджеральда” – доправлений гелікоптером у госпіталь ВМС США в місті Йокосука, його стан стабільний. Також відбувалася евакуація ще одного потерпілого.

“Американська і японська підтримка з боку ВМС, сил морської самооборони і берегової охорони забезпечує матросам USS Fitzgerald змогу стабілізувати корабель… Дякую за ваші добрі побажання і співпереживання. Всі наші думки і молитви з екіпажем Fitzgerald і родинами моряків”, – сказав адмірал Джон Річардсон, начальник військово-морських операцій.

“Фіцджеральд” ішов приблизно за 56 км на північний захід від Йокосуки (Японія) та зіткнувся з торговельним судном приблизно о 2:30 ранку за місцевим часом 17 червня.
Із повідомлень ЗМІ відомо, що друге судно належить Філіппінам.
До місця інциденту для надання допомоги підійшли інші кораблі ВМС США.

Читайте також:
Зіткнення розвідувального корабля РФ з “плавучою кошарою” біля Туреччини: команда була п’яна, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна