З початку доби загинув один боєць ЗСУ, – штаб АТО

 

Унаслідок ворожих обстрілів 16 червня один український воїн загинув. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

“Ситуація в районі проведення АТО залишається складно, проте контрольованою українськими захисниками. З початку доби бойовики проросійських незаконних збройних формувань 18 разів відкривали вогонь по наших підрозділах. Продовжують бойовики використовувати і види озброєння, які заборонені Мінськими угодами”, – сказано в повідомленні.

Найчастіше бойовики порушували режим припинення вогню на Приморському напрямку. По обіді противник обстріляв оборонні укріплення ЗС України поблизу Богданівки з мінометів калібру 120 мм. Пізніше бойовики здійснили обстріл наших позицій неподалік Крансногорівки з 82-мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У південномі передмісті Авдіївки (Донецький напрямок) окупанти по обіді вели вогонь по позиціях сил АТО із танків, дещо згодом – зі 120-мм мінометів.

У районі Кримського (Луганщина) незаконні збройні формування застосовували протитанковий ракетний комплекс.

Читайте також:
Від поранень помер славетний сапер 72-ї бригади “Юджин” Сарнавський,
який розміновував за 15 хвилин те, що інші – за два дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна