Після деокупації Крим повинні будуть покинути 200 тисяч російських переселенців

 

Після повернення Криму під контроль Києва півострів повинні залишити особи, які переселилися на нього після анексії. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі “5-го каналу“.

“Це буде очищення півострова… Відразу повинні виїхати всі, хто заїхав в Крим, незважаючи на мотиви, після 20 лютого 2014 року. Це мінімум 200 тисяч чоловік, включаючи військових, прокуратуру, ФСБ, поліцію [Росії]. Тобто 200 тисяч осіб повинні виїхати з останнім російським солдатом”, – сказав Чубаров.

Крім того, за його словами, півострів повинні покинути зрадники України, але глава Меджлісу переконаний, що вони покинуть Крим самостійно.

“Обов’язково першими втечуть, поки ще солдати будуть на місцях, всі ці гобліни, які зрадили Україну, кримську землю, ті, які вбивали кримських татар. Їх вже не буде, тому що до них ніякої пощади не буде”, – додав Чубаров.

Він підкреслив, що це переміщення не повинно бути примусовим.

“Я хотів би, щоб мене правильно зрозуміли. Мова не йде про те, що ми, як Сталін, сотні тисяч людей будемо викидати”, – підкреслив глава Меджлісу.

Читайте також:
Окупанти в Криму лише посилюють репресії проти татар, незважаючи на рішення Суду ООН, – Чубаров
СБУ з нагоди свого свята “привітала” колишніх колег у Криму роликом “Пам’ятаємо про зрадників”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна