На Донеччині затримали ще одного кадра, який воював і за ЗСУ, і за “ДНР”

 

У місті Покровськ (кол. Червоноармійськ) співробітники поліції Донецької області затримали чоловіка, який встиг по кілька разів повоювати на боці як ЗСУ, так і проросійських бойовиків.
Про це повідомив начальник управляння поліції Донеччини Вячеслав Аброськін.

Під час затримання 48-річний чоловік мав при собі так зване “тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР”, згідно з яким він із жовтня 2016 року – гранатометник “армії ДНР”.

Водночас затриманий розповів, що з серпня 2015 року по серпень 2016 року він проходив службу в одній із бригад ЗС України та під час обстрілу бойовиків навіть отримав поранення. Потім він виїжджав на окуповану територію, де після лікування “працевлаштувався”  на посаду гранатометника в лавах “армії ДНР”.
За службу в окупантів, з якими він сам нещодавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів.

В лютому 2017 року чоловік повернувся до рідного міста Мирноград (кол. Димтров) і пішов до військкомату. Там його направили назад до “рідної” бригади, в якій він ще два місяці він воював проти бойовиків.
У квітні 2017 року він нібито “демобілізувався” і поїхав назад до Донецька, а в Покровськ приїхав, аби побачити свою кохану.

Зі слів затриманого, хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ-“ДНР”-ЗСУ-“ДНР”.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що поліція перевірить ці свідчення. Наразі чоловік перебуває в СІЗО.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли українські правоохоронці затримують чоловіка, що воював як у лавах ЗСУ, так і за бойовиків ОРДЛО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна