У зону АТО акредитовані 5800 журналістів, вони працюють професійніше, – прес-офіцери

 

Рівень журналістів, які пишуть про АТО, за останній час підвищився – вони працюють у зоні АТО набагато професійніше, ніж два роки тому. Про це заявили прес-офіцери військових підроділів у Краматорську на зустрічі з членами Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики 15 червня, передає “Детектор медіа”.

Водночас вони висловили зауваження щодо неправильної териінології.

“Такого поняття як “сіра зона” зараз не існує, є зона розведення. Ми не вживаємо слово “сепаратисти” і “сепарські війська”, це вже російські найманці давно, вони вже пройшли вишкіл, і це зовсім не сепаратисти. Іноді журналісти нас сприймають як щось вороже, а ми хочемо просто допомогти”, – заявили прес-офіцери.

За їх словами, журналісти часто просяться на “нульові позиції”, туди, де небезпечно.

“Ми просимо, щоб вони писали про наших героїв, а герої є не тільки на нульових позиціях, а й на другій і третій лінії розмежування”, – було наголошено під час зустрічі.

Про це говорили начальник прес-центру штабу АТО полковник Олександр Поронюк та Олена Мокренчук, прес-офіцер 72-ї бригади.

За їх словами, здебільшого журналісти дисципліновані і поводяться свідомо.

На сьогодні акредитовано у прес-центрі СБУ в зону АТО 5800 журналістів, з них – понад 2200 іноземні журналісти. За словами Поронюка, це свідчить про великий інтерес до подій у цій зоні.

У відповідь генеральний директор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко, який був присутній на зустрічі, закинув, що сухі статистичні повідомлення прес-служб із зони бойових дій, які публікуються у засобах масової інформації, не зачіпляють людей.

Прес-офіцери також сказали, що майже кожна бригада тепер видає свої невеличкі газети форматом А4, чотири шпальти, один раз на тиждень, накладом 500 примірників. Реалізувати ці проекти допомагають волонтери. Але, аби збільшити наклад таких “бойових листків”, немає фінансування.

Пізніше під час засідання Комітету свободи слова його голова Вікторія Сюмар порадила підготувати Держкомтелерадіо зміни до бюджету, щоб передбачити необхідні кошти на друк таких газет в державних видавництвах.

Читайте також:
Порошенко підписав закон про створення газет Міноборони для АТО

Героїчна історія донбасівки Олени Мокренчук
– прес-офіцера 72-ї бригади, дочка якої стала навідницею САУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна